Jenter som skater

10. august 2016Ja det liker vi, og mer av det! Vi hadde for andre året jente camp under NM og det var over 20 jenter som deltok. 5 jenter skatet street på Tasta, med Tonje som soleklar favoritt. Hun innfridde som vanlig, og har vel nå 5 NM titler i street… Imponerende av Tonje å være på topp så lenge, så får vi håpe hun får skikkelig utfordring fremover. Det tror jeg Tonje vil også.

 

Så prøvde vi noe nytt, som var Norgesmester i Miniramp for jenter. Det var noe de har ønsket seg en stund, og som lot seg gjennomføre i år. La oss kalle det en prøvegren. Der var det også 5 jenter med, og igjen så vant Tonje. Dette ble gjennomført av jentene selv, i hallen, slik at de fikk litt ro og fred. De virket fornøyd, og da er vi i NORB fornøyd også.

 

Under NM i vert hadde vi besøk av 2 jenter på bare 10 år. De er tøffe som dropper i verten, og de er på god vei opp mot copingen. Fortsetter de sånn, så kommer nivået seg nok opp noen hakk ganske fort. De er uredde og skatet bra med tanke på alderen. Men at det er med 2 jenter er jo helt rått i seg selv. Det tyder godt for fremtiden.

 

Men jenteskating har jo litt å ta igjen.. nå som OL er oppe og vedtatt er det jo slik at det deles ut like mange medaljer til gutter og jenter. Da MÅ jentene skate den samme coursen og bowlen som gutta. Jenteskate.no gjør en formidabel jobb, hvordan kan vi hjelpe dem med å nå enda lenger? Er det mulig å få jenter like stoka på skate som gutter? Ja det gjør jo det, jeg kjenner mange jenter som er like stoka på skate som jeg er.

Dette er noe vi må jobbe med sammen, men jentene må også etterhvert skate mer sammen med gutta. Og vi gutta må vise litt hensyn, og ikke være de største snakerne når jentene er med.

 

Skategirls or die!