[ivcs]
Type: article
Parent page: De rutinerte skaterne
[/ivcs]

Denne mannen vi skal ta for oss nå revolusjonerte Skateboard sporten. Han skapte 90% av alle street triksene som skatere bruker den dag i dag. John Rodney Mullen, ble født i Gainesville, Florida 1966. Men den

virkelig skapelsen av Rodney kan spores tilbake til 1977, da hans far tillot Rodney Mullen å få sitt eget skateboard. Han måtte love at han brukte ordentlig beskyttelse og at han måtte stoppe når han var ferdig med videregående eller hvis han ble hardt skadet. Etter allerede et år viste Rodney Mullen seg til å være et talent barn. Han ble tatt med til en konkurranse av Inland, hans første sponsor, som hadde meldt han på uten at han visste det. For å ikke virke dum gjorde Rodney sin Freestyle rutine og vant konkurransen. Freestyle var en del av normen for unge skatere på den tiden. Mens Rodney Mullen’s skating ble mer utviklet skapte han nye street tricks.

I starten av 1980 lagde han nye tricks fra en basic ollie fra ramp, og overførte det til akrobatiske tricks på flat bakke. Dette endret retning på Skateboard’ens historie. De neste årene som kom, ble det flere tricks fra Rodney Mullens akrobatiske spins til kickflip 360 flip, rotasjoner og slides. Da han fullførte skolen med toppkarakterer og etter han hadde dominert freestyle scenen, startet Rodney på Universitetet i Florida. Men i det fjerde året på skolen ble det mye press fra konkurranser studier og familie ble det slitsomt for Mullen. Han bestemte seg for å investere i selskapet World Industries som etterpå gjorde stor suksess. Han ble den største innen freestyle. Det var veldig få som kunne konkurrere imot han. Når man ser på alle skatetricks som er oppfunnet i dag, står Rodney Mullen for 90% av alle street tricksene som er oppfunnet. Han er rett og slett en legende.