En kald dag i oktober 2019 spilte Juventus en kamp mot Genova i den italienske Serie A. Kampen i seg selv var egentlig ikke så interessant, kanskje med unntak av et noe kontroversielt straffespark til Juventus som Ronaldo sikkert eksekverte i kassa. “The Old Lady”, som Juventus også kalles, vant kampen 2–1, og vant senere ligaen med ett enslig poeng ned til Inter på andreplass.

Det var med andre ord ingen resultatmessig overraskelse, og man ville ikke få de store gevinstene hvis man hadde spilt på kampen på et nettcasino. Alt var i utgangspunktet akkurat som det skulle være. Selvfølgelig snakket man om Ronaldos mål i overtiden, men det var langt fra den store snakkisen dagen etter. Det var faktisk mer fokus på noe helt annet før, under og etter kampen. Før kampen hadde det begynt å svirre et rykte om at Juventus ville stille opp i noen helt nye drakter. Du tenker kanskje at det umulig kan være særlig interessant. Men da skal du huske på at Juventus sjeldent gjør noe annerledes med drakta, og de færreste kan huske en hjemmebanedrakt som ikke er bare er svart og hvit. Juventus har aldri dyrket farger på draktene sine, men nå skulle publikum altså få seg en liten overraskelse.

Neongrønne innslag

Ryktene som hadde svirret før spillerne kom på banen vokste seg større da spillerne ankom stadion iført treningsdrakter designet av det britiske skateboardmerket Brand Skateboards. Ryktene viste seg å være sanne, for da Juventus-spillerne tok av seg treningsdraktene like før avspark, var det klart at hjemmelaget ville spille seriekampen i en spesiell trøye designet av Palace Skateboards. Den mest fremtredende endringen sammenlignet med Juventus ‘vanlige drakt var at logo, sponsornavn, spillernavn og trøyenummer var neongrønt på Palace Skateboards’ versjon av Juventus-trøya.

Juventus er sponset av Adidas, og Palace Skateboards har tidligere samarbeidet med det tyske merket, og det er gjennom dette samarbeidet den unike drakta ble skapt. Det viste seg å bli en dundrende suksess, og i dag er drakta nærmest umulig å få tak i. Adidas.no melder om fullstendig utsolgt, og det ser dessverre ikke ut som om det kommer noen nye versjoner med det samme.

Fotballdrakter selger

Fotballdrakter har lenge vist seg å være en lukrativ forretning for både klubben og sponsorer. Det finnes ufattelig mange fotballsupportere rundt omkring i verden som gjerne kjøper en trøye eller to hver eneste sesong, spesielt hvis klubben signerer en stor stjerne. Siden man selger så mange fotballdrakter, så kan man tillate seg å betale i dyre dommer for en stor stjerne. Det var for eksempel tilfellet da Ronaldo ble solgt til Juventus for svimlende 1 milliard kroner i 2018. 24 timer etter at drakten med hans nummer ble satt til salg, hadde den solgt for 500 millioner kroner, noe Dagens Næringsliv også skrev om. Det sier seg selv at det ikke gikk mange dagene før Juventus faktisk hadde tjent på å kjøpe Ronaldo, noe som understreker hvor populære fotballdrakter er. I hvert fall hvis de er flotte. Hvis drakten egentlig ikke er så fin, så kan man alltids bare kjøpe en stor fotballstjerne for å få dem solgt.