Når det omsider begynner å bli vår og snøfritt ute, er det mange hobbyer som egner seg ekstra godt til det fine været. Her skal vi se lit nærmere på hobbyer som er perfekte å ta opp når solen begynner å titte frem.

Tross det kalde klimaet

Selv om vi bor i et kaldt og noen ganger litt ugjestfritt klima, så er det faktisk ikke noe som står i veien for at man kan skaffe seg en hobby som kan gjøres ute når solen titter frem. Det finnes selvfølgelig også hobbyer som er reservert vinterhalvåret, men nå skal vi fokusere litt på hobbyer som egner seg for vår og sommer.

Rulleskøyter tar helt av

En av de hobbyene som begynner å bli svært populære, er å stå på rulleskøyter. Dette var også en stor dille på slutten av 1990-tallet, men nå er det tilbake for fullt.  Dermed er det bare å rulle løs med en snus under leppa, når solen er tilbake og asfalten er grusfri. Det er nemlig mange steder rundt omkring i Norge som egner seg svært godt til å stå på rulleskøyter og på skateboard. For deg som gjerne vil holde på med denne hobbyen hele året, så er det også mulig å finne innendørs skatehaller der det er mulig. Dermed kan man nyte rulle-hobbyen hele året, uansett om det er på skøyter eller på brett.

Mange byer og steder i Norge blir også mer og mer rulleskøytevennlige, og det er mange som bruker det som fremkomstmiddel når de skal fra a til b. Det er selvfølgelig viktig å sette seg godt inn i trafikkreglene når man ferdes på hjul, og sørge for at man ikke setter seg i noen farlige situasjoner med andre gående eller trafikanter.

Utendørsyoga

Hvis du trenger en pause fra rulleskøytene og litt strekk og avspenning, så kan utendørs yoga være noe for deg. Med utendørs yoga kan du komme ut og nyte det deilige været og lære deg gode puste-, strekk- og avspenningsteknikker samtidig. Det er med andre ord en vinn-vinn-situasjon, og yoga er en hobby som kan kombineres med så godt som alle andre hobbyer. Dermed kan du finne roen og nyte å gjøre noe godt for deg selv hver dag når du driver med utendørs yoga.

Det er mange yogasteder som arrangerer denne typen yoga, men det er også mulig å gjøre det helt selv. Finn en guide eller et program du kan følge på YouTube, som du kan lære deg eller ta med deg ut i det fri, så kan du enkelt praktisere uansett hvor du befinner deg. Ta med deg en yogamatte og finn en solflekk på gresset, og så er det bare å gå i gang. Du kan jo eventuelt ta med deg rulleskøytene, så kan du rulle hjem etterpå, eller rulle videre ut på eventyr.

Det er mange hobbyer man kan ta med seg ut når solen skinner, og det er en fin måte å komme seg mer ut på. Vi blir sittende mye inne med skjermer og fjernsyn, og derfor er det godt å få en avveksling og nyte det fine været.