Det er selvfølgelig gøy å skate, og det er en perfekt sport og fritidsaktivitet, men er det det beste transportmiddel? Her skal vi se litt nærmere på om du kanskje skal vurdere å legge skateboardet på hyllen til fordel for andre transportmidler.

Mopedlappen?

Mange dropper skateboardet som transportmiddel til fordel for å ta mopedlappen, og dette er unektelig en litt mer praktisk og effektiv måte å komme seg frem på. Om det kan erstatte skateboardet kommer an på hvor mye du bruker skateboardet som faktisk transportmiddel, hvordan terrenget er der du bruker det og hvor langt du skal komme deg på skateboardet.

Det er gøy å stå på skateboard og det er utfordrende å forbedre ferdighetene sine, men det er kanskje ikke det tryggeste transportmiddelet? Derfor kan det være en god ide å se på andre transportmidler og så utelukkende bruke skateboardet på skatebanen, så unngå man å bli skadet. Det er mye som kan skje på skateboard hvis man ikke er forsiktig, spesielt her i Norge hvor vi har mange bratte bakker og man plutselig kan miste kontrollen og falle stygt. Det er spesielt farlig i trafikken.

Hvis du er gammel nok og klar til å skifte ut skateboardet med et litt mer seriøst transportmiddel, kan moped være et godt sted å begynne. Det er først og fremst fordi man kan kjøre moped før man kan kjøre bil. Det er en god måte å bli mer trygg i trafikken på og lære trafikkreglene ordentlig før man eventuelt begynner å øvelseskjøre og ta kjøretimer for å ta lappen.

Lappen er frihet!

Det er jo faktisk litt sånn at det gir en del frihet å ha lappen, enten til bil eller moped. Når du er gammel nok, kan det være lurt å prioritere å ta lappen til bil, så man kan gjøre hva man vil. Du slipper å tenke på at du skal hentes steder og du slipper også å tenke på om du kan komme deg fra et sted til et annet, så lenge du har tilgang på en bil som du kan bruke.

Før man er 18 er det lurt å ta teoriprøven, så man er klar til å begynne å ta førerkortet. På gratisteori.no kan du få god hjelp til prøven. Det trenger ikke å være så vanskelig å ta lappen, men det er viktig at man er seriøs med å lese opp og lærer seg reglene grundig så man kan bli en god og trygg sjåfør i trafikken. Dette gjelder uansett om man er 18 år eller mye eldre.

Over 20? Ikke noe problem

Selv om du er fylt 18 for lengst og er i 20-årene eller kanskje til og med 30-årene, så er det ikke for sent å tenke på å ta lappen. Hvis man ikke umiddelbart har økonomien til det, finnes det heldigvis også mange gode løsninger på nettet som kan hjelpe deg, hvis du trenger en hjelpende hånd med finansiering. På lånekalkulator.info, kan du finne ut av hvor mye det vil koste.