Noen ganger trenger man bare å koble litt av når man har skatet mye, og da er det lurt å vite hva man skal gjøre. Øvelse gjør mester, men restitusjon er faktisk også viktig for å kunne bli god til å skate og god til sport generelt. Her kan du lese mer om hvordan du kan restituere godt og ta en virtuell pause fra skatingen.

Hva er god restitusjon?

God restitusjon er når kroppen får hvilke fullt og helt etter en hard treningsøkt. Dette gjør man for å forebygge skader og la muskelvev hele mellom hver økt. Det er like viktig å lære seg å hvile godt, som å trene god hvis man vil bli god til å skate.

Når man restituerer er det lurt å finne på noe som gjør at du kan koble av fullt og helt. Det kan for eksempel være gjennom å lese en god bok hvor man holder seg fysisk i ro. Det er også mange som har oppdaget hvor mange fantastiske podcaster og radioprogrammer man kan strømme og høre på når man har lyst. Det er deilig å kunne koble helt av, lukke øynene og høre på et program, derfor er dette en fin aktivitet når man vil slappe helt av.

Hvordan kan jeg slappe av hjemme?

Når du er hjemme og skal slappe helt av mellom skateøktene, så kan det også føles litt kjedelig å lese eller høre på noe, eller se en film. Derfor kan det være en god ide å finne noe som føles litt mer aktivt enn å bare lytte eller se på. Det kan for eksempel være spill

Spill er noe som holder hjernen i gang selv om kroppen slapper av og det føles mye mindre passivt enn å se på tv. Derfor kan dette være en super aktivitet hvis du trenger å restituere ordentlig mellom treningsøktene, men allikevel har lyst på litt ordentlig moro. På gameofchance.no/ finner du mange spennende spill som holder deg i gang mens du hviler til neste økt.

Det finnes også mange spill med skatetema, så man kan nyte sporten selv om man ikke har mulighet for å komme ut og skate selv. På spillegratis.no/ er det mange muligheter å velge mellom når du kjeder deg litt og trenger å få litt fart i sakene uten å bevege deg. Dermed kan du restituere og ha det gøy samtidig.

Husk at games på nettet utelukkende er til for underholdningens skyld. Dermed skal du aldri spille for penger du ikke har eller penger som er satt av til husholdning eller lignende. Det er lurt å spille ansvarlig og bruke funksjoner som lar deg følge med på hvor mye du spiller og for hvor mye. Det er ikke anbefalt å spille for å tjene penger eller for å tjene inn tapte gevinster. Spill er utelukkende for underholdning, og for å ha det litt gøy mens man slapper av. Det er viktig å ha i bakhodet når man spiller, så man får mest mulig ut av å spille på nettet.