Selv om du sikkert kommer til å tilbringe størstedelen av vinteren i den nærmeste skaterhall, så skal du jo slappe av mellom øktene. Her får du inspirasjon til meningsfull avslapning, når skaterhallen er lukket.

Hold deg i gang gjennom vinteren

Vinteren er et godt tidspunkt til å sjekke ut de nærliggende skaterhallene. Hvis du bor i Oslo området så har du flere gode alternativer, som Oslo Skatehall og Haugenstua skatepark. Det kan også være at du skal samle noen av skate kameratene, og ta en tur rundt i landet, for å se om det er noen utfordrende fasiliteter, som dere ennå ikke har prøvd krefter med. Når du ikke skater, så er det selvfølgelig viktig at du holder kroppen sterk, sånn at du kan holde deg skadefri. Selv om noen kanskje tror at skatere ikke trener, så er faktisk skateboard en fysisk tøff idrett, som krever muskler og fleksibilitet. Bruk derfor noe av mørketiden til styrketrening.

Du skal selvfølgelig også restituere en gang imellom. Du kan, som så mange andre, streame serier fra en av de mange streamingtjenestene, men du kan også finne mer aktive underholdningsmuligheter, som å dykke ned i et online spill. På spillguide.com/ finner du et bredt utvalg av online spill. Når du har prøvd alle spillene, så finner du enda flere morsomme spill på spilloglek.no/.

Du kan selvfølgelig også finne frem gamle X -games opptakelser, som kan inspirere deg til nye triks, som du kan prøve den neste dag i skatehallen.

Enda mer skateboard

Hvis du har lyst til å fylle vintermånedene med enda mer skateboard, så kan du lese Tony Hawks bok, “How Did I Get There”. Det kan være inspirerende lesning, og kan være med til å gi deg en forståelse av mannen bak et av de feteste triks som finnes, nemlig en 900.

Du kan selvfølgelig også lese deg opp på skateboardets historiske utvikling, som faktisk er spennende lesning. Skateboardet kom som bekjent fra USA, hvor det startet som et alternativ til surfing. Historisk sett så går skateboardet helt tilbake til 1940 tallet, men det var først på 60-tallet at man begynte å selge de første skateboard i butikken. På 80 tallet blomstret skatingen, og hvis du skal se noen morsomme og inspirerende film om skateboard denne vinteren, så anbefales det at du dykker ned i noe av det massive filmmateriale, som finnes om skateboarding og livsstilen som den var en del av, på 80 tallet.

Du kan selvfølgelig også dykke ned i filmhistorien, og se noen av de store fiksjons film om skateboard, som har blitt laget. Det kan for eksempel være filmen Thrashing fra 1986, eller Dogtown and Z Boys fra 2001.

Husk også å holde en pause fra skateboardet en gang imellom, og inviter en håndfull venner over på middag, eller ta en kopp kaffe med en gammel klassekamerat på den lokale kafeen.

Hvis du kjeder deg, så er det er alltid spennende å planlegge en ny reise. Heldigvis er et skateboard en god reisekamerat, som ikke tar spesielt mye plass i kofferten. Det finnes også mange flere fete skaterhaller og skaterbaner rundt om i verden, som du kan besøke!